joi, 19 august 2010

Tarta cu fructe

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • o lingura de coaja de lamaie
  • 1 esenta de  vanilie

Separam albusele de galbenuse si procedam asa: albusele se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Pont: bateti albusele goale vreo 5-6 minute, si abia dupa ce spuma e bine legata adaugati zaharul. Galbenusele se freaca cu zaharul. Cand procesele de batere, respectiv frecare s-au savarsit, se purcede la amestecarea celor doua. Se adauga faina, praful de copt si coaja de lamaie si se mai mixeaza putin. Toata compozitia se toarna intr-o forma de tarta, in prealabil unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma la cuptor , la foc mediu, 20-25 de min. Se testeaza cu scobitoarea.


Dupa ce blatul e gata , faceti o crema sau budinca si o puneti pe tarta.Apoi o ornati cu fructe:D. Asta este tot:x Pofta buna=P~>:D<.
P.S. Ponturi;)




- in cazul in care ati facut budinca si nu crema, e de preferat ca imediat dupa ce stringeti focul la budinca sa puneti peste o folie, ca sa nu apuce sa se instaleze peste budinca pojghita aceea enervanta.


- jeleul e indicat sa-l turnati intotdeauna doar pe mijlocul tartei, ca oricum el e nesimtit si acapareaza tot pana la margini. Daca turnati si pe margini, riscati sa se prelinga .


- pt a coaja de lamaie procedez asa: rad pe razatoarea mica coaja de la 4-5 lamai mari, neaparat alese pe spranceana, care au coaja cea mai babana, apoi intr-un borcan cladesc asa o lingura de coaja de lamaie, o lingura de zahar, o lingura de coaja, una de zahar si le tasez bine.;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu